Titanium juwelen

Titanium is een edel metaal die onverwoestbaar is en geen last heeft van corrosie. Titanium is te vergelijken met platina, wat ook bekend staat om de edelheid. Omdat titanium onverwoestbaar is, is titanium erg geschikt als grondstof voor veel juwelen zoals ringen, kettingen en armbanden. Ook is titanium niet gevoelig voor temperatuurschommelingen, zweet, zout en zuren. Als je kiest voor titanium juwelen ben je zeker van een juweel dat je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Bij trouwringen kan dit nog een extra betekenis geven, want het huwelijk met de liefde van je leven is immers ook onverwoestbaar.

Titanium komt veel op de wereld voor, maar is moeilijk om te winnen. Dit maakt het een extra uniek metaal, want andere metalen die wel makkelijk te winnen zijn komen vaak ook vaker voor. Dat titanium juwelen uniek zijn betekend niet dat de prijs daarom ook hoog ligt, vaak is dit namelijk niet het geval.

Het nadeel van titanium is dat het moeilijk kan worden aangepast naar eigen maat, bijvoorbeeld bij trouwringen. Bij goud en zilver kan een ring makkelijk groter of kleiner qua diameter worden gemaakt, in tegenstelling tot titanium waar dit moeilijk gaat. Houd er ook rekening mee dat titanium juwelen na een tijd niet meer kunnen passen en ook niet meer aangepast kunnen worden. Daarnaast is titanium een licht metaal, wat voor sommige mensen ook als prettig ervaren wordt. Dit kan bijvoorbeeld prettig zijn om de hals en pols bij een ketting of armband.

Titanium juwelen hebben een moderne uitstraling en gaan goed samen met de meeste kleuren. Daarnaast kunnen titanium juwelen goed samen in combinatie met andere kleuren metaal zoals geelgoud, witgoud, roodgoud en zwart ziriconium. Bij titanium juwelen hoef je niet bang te zijn dat het niet gaat matchen met andere juwelen, kleding of bij een trouwjurk.

Als je een allergie hebt voor zilver of staal kunnen titanium juwelen ook een uitkomst zijn, titanium is namelijk anti-allergeen en dus geschikt voor iedereen. Dit maakt voor veel mensen de doorslag bij de keuze welk metaal ze kiezen als juwelen. Niet alleen kun je weer juwelen gaan dragen, je hebt gelijk ook een mooi juweel!

Het komt erop neer dat titanium een edel metaal is die niet slijt en geschikt is voor iedereen. Het heeft een moderne uitstraling en titanium juwelen zijn geschikt voor mensen met een allergie voor bepaalde metalen zoals zilver en staal.