Geelgouden armbanden

Wat is geel goud?

Naast witgoud is er ook geel goud. Geel goud is vooral verkrijgbaar in 14 en 18 karaats omdat deze nog perfect dagelijks te dragen zijn. Wanneer het meer karaats wordt, wordt de armband minder stevig omdat de gebruikte metalen koper en zilver er dan niet genoeg in zitten. In witgoud worden andere metalen gebruikt. Zo zit er in witgoud nikkel, zink en soms platina. Als afwerking wordt er gebruik gemaakt van rhodium om het nog witter te doen lijken. Geel goud maakt niet gebruik van een afwerking omdat het al een gele kleur van zichzelf heeft.

Op het moment is witgoud populairder dan geel goud, maar vooral mensen die houden van een sterke goude kleur zullen geel goud niet snel opgeven voor het witte goud.

Soorten geelgouden armbanden

Een aantal van de vele soorten geelgouden armbanden worden hieronder beschreven.

Parelarmband

Parelarmbanden zijn opgemaakt uit parels. Ze naast geel goud in vele soorten materiaal verkrijgbaar.

Slavenarmband

De slavenarmband is een onbuigbare armband die vaak makkelijk om te doen is door het hebben van een sluiting. Toch zijn er ook de zogenaamde bangle slavenarmbanden verkrijgbaar die geen sluiting hebben en daardoor lastig om te doen zijn omdat ze over de pols geschoven moeten worden. Geelgouden armbanden zijn door de sterke gele kleur een mooie toevoeging als sieraad.

Tennisarmband

Dunne, stijlvolle armbanden. Dat zijn tennisarmbanden. De uit diamanten opgemaakte armband heeft een symmetrisch patroon. Bij geelgouden armbanden bestaan de delen waar de diamanten in zitten uit geel goud.

Met edelsteen

Geelgouden armbanden worden afgemaakt met edelstenen. Hierbij heb je nog vele keuzes.

Hoeveel karaats goud?

Karaats goud geeft aan hoeveel fijngoud er in de armband verwerkt is. 14 en 18 karaats goud zijn de meest gebruikte soorten bij geelgouden armbanden. 24 karaats goud bestaat wel, maar is niet erg stevig en daardoor niet veel verkrijgbaar.

Hoe duur zijn geelgouden armbanden?

Bol.com is een goede plaats om goedkope geelgouden armbanden te krijgen. Hier zijn ze 200 euro op zijn goedkoopst. Maar geelgouden armbanden zijn in veel meer prijsklassen beschikbaar. Als je namelijk meer te besteden hebt kun je ze voor 500 of zelfs 700 euro krijgen. Het kan nog duurder, maar dan heb je vaak dat er dure edelstenen als diamanten in verwerkt zijn.

Conclusie

Als je geel goud als sieraad wilt dragen dan zijn armbanden een mooie toevoeging. Ze geven je uiterlijk een stralende look en zijn in veel soorten beschikbaar.