Gouden horloges

Gouden horloges, terug van nooit weggeweest

Vroeger waren horloges vooral functioneel. Vandaag de dag is dat anders en is een horloge ook een sieraad. Niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen en zelfs voor kinderen. Horloges zijn in veel verschillende soorten materialen verkrijgbaar en de populariteit van het materiaal wisselt met de seizoenen.

Maar….

Maar geldt dit ook voor gouden horloges? Het antwoord hierop is een kort en krachtig “nee”. Gouden horloges hebben eigenlijk nooit aan populariteit ingeboet. Hoogstens dat het soms even lijkt of ze even naar de achtergrond waren verdwenen, maar nooit geheel uit het zicht. Maar wat maakt geeft gouden horloges nu precies hun onverminderde populariteit?

Uitstraling

Het edelmetaal goud heeft een bepaalde uitstraling. Het geeft sommigen het gevoel van status, een ander een gevoel van rijkdom en heel veel mensen kiezen gelukkig voor goud omdat ze het gewoon mooi vinden. Die uitstraling krijgen ze er dan gewoon bij en uitstraling heb je wanneer je een gouden horloge draagt. Het is immers een eyecatcher, een sieraad dat gezien mag worden.

Van alle tijden

Gouden horloges zijn dan ook van alle tijden. Horloges van dit materiaal behouden hun waarde en er zijn zelfs mensen die ze kopen als investering. De designs van deze horloges zijn met hun tijd meegegaan. Waar je vroeger vooral de gouden horloges tegenkwam gemaakt van één kleur goud, kom je vandaag de dag horloges tegen in combinaties van goudsoorten. Eigentijds, uniek en onderscheidend en mede hierdoor een blijver op grote en concurrerende markt van horloges.

Modeaccessoire

Horloges zijn niet alleen meer en meer een sieraad. Het worden steeds meer modeaccessoires, omdat je natuurlijk het liefst een passend horloge draagt bij jouw outfit. Veel mensen hebben dan ook meerdere horloges, om zo te kunnen combineren met hun kleding. Een gouden horloge past echter altijd bij elke outfit. Of je nu casual draagt, sportief of juist formeel, het past altijd en heeft hiermee de ultieme universele uitstraling.

De prijzen van deze horloges kunnen schommelen en dit heeft alles met de wereld-goud-prijs te maken. Bij goud wordt al snel gedacht aan heel duur en onbetaalbaar. Echter, ook gouden horloges zijn er in verschillende prijsklassen. De kans is dan ook groot dat er eentje is die erom vraagt om door jou gedragen te worden!